Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zoekt U een Gasthof - Pension, in Tirol - Mittel

omgeving -Oetz - Seefeld - Innsbruck

zeer goeie TIP'S  zeg hen gerust , dat

Norbert  ,        het gezegd heeft

hieronder . . . . .meer Info

Gasthof Schaber

meer Info

www.gasthof-schaber.at

 meer informatie en folders

kan ook via contact van deze site

De 3° generatie is reeds van start gegaan

> > > Benjamien heeft de zaak overgenomen van vader Gebhard

>> Ons welbekende opdienster Monica, heeft een andere job, om haar pensioen veilig te stellen , maar woont nog in haar appartement, bij de familie Schaber.

 

 

 

 

 

 

 

Maar ook een zeer droevig bericht, uit  Tirol .       Margret Schaber, geb. Kraxner, is plotseling overleden op dinsdag 3 januari 2012
 

SCHABER ...TIROL

26  december  2018 

Helaas , hebben wij, ook droevig nieuws uit Tirol . .  vernomen ... dat Vincenz Schaber , ...   deze week , overleden is , 

... nu hij zopas overgrootvader is geworden  ...

Wij blijven U , Vincenz , altijd gedenken , 

SCHABER ...TIROL

   21 december   2018 

Heugelijk nieuws uit Tirol ;  in november zijn Benjamien en Bernadette ,  de gelukkige ouders geworden , van een flinke zoon ; Gabriel

Zo is Gebhard>> gelukkige opa geworden, .. .    . . . en Vincenz >>> overgrootvader , 

Zo hebben zij een viergeslacht in Tirol 

een viergeslacht in Tirol ; bij Schaber

2015 TIROL Droevig nieuws

Beste  Tirol bezoekers

Helaas is er ook , in 2015 > > > droevig nieuws te melden vanuit TIROL 

enkele jaren na het heengaan van Margret 03 januari 2012,

Op een en de zelfde dag, 27 april 2015, zijn zowel > > >

---Willy, zeer gekend bij Gebhard , .  als    

---Meinrad , gekende ski materiaal verhuurder in Seefeld , en garage uitbater in Pettnau, overleden

Voor de regelmatige bezoekers bij Gebhard , in TIROL ,

--- Willy ,zeer goed gekende klusjesman bij Gebhard,  hij sukkelde de laatste jaren met zijn gezondheid, met name de luchtwegen, maar kon helaas het roken , en . . . niet laten, is bij Gebhard, ter plaatse overleden , op zijn gekend plaatsje.

--- Meinrad, sukkelde ook de laatste jaren met zijn gezondheid, was aan de nierdialise, en vergat wel eens zijn medicatie voorschriften en - raad op te volgen

Wij vergeten  jullie beide , zeker niet

Margret Schaber 03-01-2012

Margret Schaber, geb Kraxner is niet meer,

 

Helaas, … is er ook zeer droevig nieuws te melden, uit het dik ondergesneeuwde Tirol
Het merendeel van jullie, hebben hoogst waarschijnlijk het zeer droevige nieuws persoonlijk, of via, .  .  .  .  via vernomen. Wij hebben het plaatselijk, intens meegeleefd. Frau Margret Schaber, geb. Kraxner, is plotseling overleden, op dinsdag morgen, 3 januari 2012.
Ons kerstverlof in Tirol 2011-2012 , om zeker nooit te vergeten. Het 37° jaar dat wij verlof doorbrengen in Tirol, steeds bij de familie Schaber. Het was reeds 3 dagen, 24 op 24 u. aan het sneeuwen, ook de volgens sneeuwnormen,  lager gelegen dorpen ( hoogte ong. 630m ) waar wij verblijven, Innsbruck, Unter Perfuss, Pettnau, Telfs, enz, moest men voortdurend sneeuw ruimen, om niet ingesneeuwd te geraken. Zaterdagavond 31 december 2011, toen wij om 18u 15 bij Gebhard aankwamen, stonden voor het winkeltje een ziekenwagen met zwaailichten, ook een noodarts met zwaailichten, achteraf hebben wij dan vernomen, dat Margret een hartstilstand heeft gehad, en dringend naar het ziekenhuis moest overgebracht worden. Na het zoals gewoonlijk heerlijke oudejaarsavond diner, was de feest vreugde niet zoals gewoonlijk, wat ook te begrijpen is, de familie hield zich zeer sterk, tegen middernacht, had men nog kontact gehad met Margret, waarbij zij, hen vroeg om de goulach soupe,  niet te vergeten.
De berichten welke we zondag 1 januari kregen, nog een paar dagen en Margret komt mogelijks naar huis, maandag was men iets onzekerder over Margrets toestand, de familie gedroeg zich zeer dapper, daar er nog vele gasten aanwezig waren, gingen de aktiviteiten gewoon door, Gebhard en naaste familie, wij bewonderen jullie ,om in dergelijke omstandigheden , zeer moedig verder te werken.
Dinsdag 3 januari , bracht Gebhard het zeer droevige nieuws,  .  “ deze morgen is mama, Margret overleden “ . . . . .iedereen was er stil van, Margret, altijd voor iedereen klaar, voor haar gezin, de zeer vele gasten , met haar glimlach, haar bedrijvigheid in het winkeltje , in de keuken vroeger en nu nog , en voor het slapen gaan, in de stube nog een kaartje leggen , met de stamgasten, met een heerlijke lach, winst of verlies, zij en iedereen genoot er van. De vrijdagavond , 30 december, hebben wij, door onze vele tientallen jaren bezoek, met haar, nog uitvoerig zitten praten, over onze en haar familie, waarbij wij beiden het eens waren, en elkaar steunden met onze diepmenselijke gevoelens en belevenissen uit wisselen, Margret sprak wijze en bemoedigende woorden, deze zullen mij voor altijd bijblijven, samen met haar persoonlijkheid, in mijn ogen en ik mag zeggen, in die van zeer vele anderen ;  .  .  .  . een pracht frau.
Wegens de aanhoudende sneeuwbuien hadden wij beslist, wanneer het weer het toeliet om vroeger huiswaarts te keren. Maar uit respect voor Margret en haar familie, hebben wij onze voornemens gewijzigd, zo zijn we gebleven tot na de begrafenis, en , zijn wij, zondag in de sneeuwbuien , van Innsbruck tot Munchen, langs de autostrade, huiswaards gereden ,  daar de Fernpass, sporadisch afgesloten werd, met vele files tot gevolg, wegens gevaar voor sneeuwlawines  . .  .  .  . Donderdag - en vrijdag avond was er in het kerkje een rozenkrans, bij het beleven van dergelijke diepgevoelig medeleven, beseft men maar al te goed, wat Margret betekende voor zeer velen, met de rozenkransen, zat dat kerkje stampende vol, rechtstaande in de middenbeuk, achteraan zelfs tot op het orgelverdiep boven de inkom, stampvol,  akkoord het is geen grote kerk, maar in dergelijk dorpje. . . . . ongelooflijk. Dit deed mij nadenken, . . . . . . wat wordt dit hier zaterdag met de begrafenis.
Zaterdag 7 januari 2012, om 10 u de kerkdienst, wij waren er om 09 u 10, brandweer mannen en andere diensten regelden reeds het verkeer van op de baan Telfs- Innsbruck, richting Pfarrkirche Leiblfing, op de wandelpaden naar het kerkje , stonden luidsprekers opgesteld, zodat men buiten ook de kerkdienst kon volgen, in het kerkje waren nog een tiental plaatsen vrij, Margret en familie, waren reeds aanwezig, om 09u15 begon een rozenkrans. .  .  .  . De prachtige kerkdienst, met voorgelezen teksten van de kleinkinderen, . . . de priesters welke met helpers de communie rond droegen, daar in de kerk zich niemand kon verplaatsen, . . . om een beeld te vormen, 2 misdienaars gingen rond met een ophaal schaal, ook bij ons is dat zo, ….. maar, pas na dik 20 min. kwamen die maar pas terug in de kerk, na zich door de massa volk te kunnen bewegen. Het begeleiden naar de laatste rustplaats, . . .  de priester vroeg, de midden beuk  vrijmaken a u b, om Margret naar buiten te begeleiden,  . . . buiten de kerk, alle wandelpaden rond en naar de kerk stonden stampvol, . . . achteraf hebben we gezien dat auto’s geparkeerd stonden, op en rond de brandweer Pettnau, zelfs op het baantje ernaast, tot aan Rosenberger, op en rond, de banen bij, de camping Kôll , alle baantjes in de omgeving stonden vol van geparkeerde auto's.
Het was 11u 40 toen wij, na aanschuiven, voor een innige groet, en volgens de brandweer, van de veel meer dan 700 aanwezigen, onze auto bereikten. . . . De ganse morgen had het niet meer gesneeuwd, is er dan toch gerechtigheid, . . .  voor allen die ook buiten het kerkje, aanwezig waren, want rond 13u30 is het terug beginnen sneeuwen. . . . In de late namiddag zijn wij dan, Margret,  een bezoek gaan brengen, aan de bijna terug ondergesneeuwde bloemenpracht op de rustplaats. Dan pas heb ik enkele foto’s willen nemen, om de enorme bloemenberg in beeld te brengen, om als blijvende wardering te bewaren.  Vooraf neen, . . geen foto’s , uit respect voor de familie, en….. eerlijk,. . . . mijn ogen liepen voordurend onder, . . .  met  de zeer vele afgeleverde kaarsenpakketten, ben ik zeker, dat er maaaaanden lang , voortdurend , licht kan schijnen op Margrets laatste rustplaats, deze werden aan de familie overhandigd, om later , bij betere weersomstandigheden, een eer te bewijzen, aan Margret,
Margret, U , was zoooooooooooooo geliefd.
Een eigen beeld van de enorme berg bloemen,  voor Margret ,in deze periode van het jaar,  vindt U hieronder,

Afscheid nemen doet zeer veel pijn, bijzonderlijk als het om een hardwerkende en altijd glimlachende Margret gaat  .  .  .  .  .  .

Plattenhof

Juist voorbij Telfs richting Innsbruck

> Inntal autobahn A12 afrit Telfs-Ost

 > > de N 171 richting Zirl > Innsbruck volgen

na ongeveer 2 km  , komt men bij het

Plattenhof    Een familie pension met kamers en ontbijt, ...met ruime parking voor de deur

>>> vanaf 2014 geen restaurant meer, wegens gezondheids problemen van de heer des huizes