Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

 

Februari  2012

Na diverse andere vriendjes , is ook Jens gestopt met voetballen bij dosko, st- Kruis

Het lag in de lijn van de verwachtingen,met een dergelijke jeugdverantwoordelijke, er was altijd iets, wat er ook gedaan werd om te helpen,( ik kan er van meespreken, ik heb meermaals geholpen , en hoe ) maar dat is van geen tel,. . .  het was zijn visie, eventueel, opgelegd door het bestuur,en niets anders.
Akkoord ,Jens was geen " Messi of Ronaldo " in wording, maar hij kon zeer goed mee voetballen,. . . aan inzet zeker geen gebrek, miste zeer weinig of geen enkele training of match, .  .  .  . maar voor jongens zoals, Jens, met zeer goeie school resultaten, welke voor ontspanning, goed met een bal overweg konden,en voetballen met vrienden een fun was, je heerlijk ontspannen met uw kameraden, . . . voor hen, is er geen plaats, .  .  .  . ze willen, of proberen, één goeie ploeg  samen te stellen, en de rest kan stikken. Om alles wat je over samenspel,passes geven, spelinzicht en kombinaties, geleerd en toegepast hebt vanaf de voetbalschool, tot vorig jaar, .  .  .  .  dit alles , plots ziet verdwijnen, in een samenraapsel van jongens welke voordien nooit gevoetbald hadden,welke hier en daar opgevist werden, zonder samentraining, om zomaar, .  .  .  een ploegje te kunnen vormen. Dan kan men zich wel indenken dat de motivatie vlug in hun sloefen zit, met voor het merendeel , een logisch gevolg , . . . stoppen , " het is niet meer leuk ", hadden we reeds meermaals gehoord. Ze hadden het bij dosko, veel mooier voorgesteld, toen wij, voor Jens, een voetbalvereniging zochten, om aan te sluiten , ik denk, en dat ondervinden wij en vele anderen, nu, dat het hen meer te doen is, om het aantal inschrijvingen ! ! ! ! 
Met Jens, trainen wij verder onder ons tweetjes, en telkens weer vraagt hij , opa , we gaan er weer de pees op leggen hé, en ik mag zeggen, dan is het keihard doortrainen, . . . . dat is leuk ! ! ! !

 

november 2011

Nu is het voetbal seizoen reeds 3 maand verder, en wat gevreest werd komt uit, de beloofde spelers van de ploeg A pascale, zijn er niet gekomen, er worden spelers van trainer Roger weg gehaald voor andere ploegen te helpen,de motivatie bij de meeste andere spelertjes zakt ziender ogen, zodat de ene na de andere afhaakt of zich afwezig meldt, zodat er spelertjes van andere ploegen worden opgeroepen, zonder ook maar één training met deze ploeg te hebben mee getraint, als het de bedoeling is van de jeugdverantwoordelijke van met één ploeg verder te spelen, hij is in deze opzet geslaagd; maar voor de rest .  .  .  .  .  .  .grandioooooos geb......  vorig jaar kwamen deze spelertjes ziek naar de training, was dat een groepsfeer , en nu...................één persoon is daar verantwoordelijk voor , dus AMEN en UIT

zat  3 sept 2011

DOSKO  - Loppem   8 - 1

Ja, met een dergelijk elftal, welke nog niet eens samen getraind hebben, dat bewijst ook de zwakte van de tegenstander.Gelukkig hebben we een speler bij, die enkele meevoetballende maats  op sleeptouw nam, hij werkte zelf zeer hard, en maakte nog enkele doelpunten, ik durf zijn naam niet vermelden, want, de dosko jeugd afgevaardigde, was de man met het fluitje, hopende dat hij niet denkt, die past in mijn plaatje, voor het A elftal te versterken. Dan is het geheel kompleet. 

Het is mogelijk dat, deze  mijn laatste medewerking is , want hun instelling en hun manier van werken, is zeker niet aan mij besteed, ik kan mijn tijd nuttiger gebruiken. Met dank aan de trouwe bezoekers, eventueel tot nog eens ! ! !

Het voetbal seizoen 2011- 2012 is gestart, normaal met de eerste training begin augustus,. . . . maar . . . . , door de ingreep van de jeugd afgevaardigde, eind vorig jaar, hij heeft de 3 ploegen, heringedeeld in 2 ploegen, ploeg A,trainer Pascal, met alle betere spelers van de 3 ploegen,zijnde ongeveer 20 spelertjes, ploeg B,trainer Roger, met de andere spelersjes, aangevuld met enkele nieuwe spelers, met en zonder voetbal verleden. Door deze stempel te drukken,is er heel wat ongenoegen ontstaan, bij spelers en ouders,gevolg vele spelers hebben afgehaakt,voor het nieuwe seizoen begon, waardoor Roger op de trainingen in augustus, amper 6 à 7 spelers had. Door de jeugd afgevaardigde, werd beloofd 4 à 5 spelers van ploeg A op overschot, bij Roger te voegen, zoniet zou Roger opstappen. Das vlugger gezegd dan gedaan, hij wou eerst de betrokken ouders telefonisch verwittigen,  maar. . .  menig ouder, aanziet deze ingreep als een degradatie, met het gekende gevolg, njet. Waarom had hij, eind vorig jaar de ouders dan niet verwittigd, van zijn ingreep, of is het om zijn gezicht te redden, achter, de neen dat hij, NU, krijgt van de ouders. Met dergelijke manier van werken, zijn er nog meer teleurstellingen op komst.> > > Is het bestuur daarvan op de hoogte, of denken zij, het koelt wel met blazen, maar pas op, voor de mondelinge reklame, en die gaat snel, in beide ploegen. De jaren geleden, gestarte jeugd werking kan plots keren, beseft het bestuur dat wel.

In tussen tijd is het al september, de eerste kompetitie wedstrijd is al gestart, en zijn er amper 2 spelers overgekomen van de A ploeg,Jaro, een doelman op overschot,die nu mag oplopen,en Beau,een goede veldspeler, beiden speelden vorig jaar ook in het zogezegde B -achttal.
Zodat Roger zijn eerste kompetitie wedstrijd,met een "groep" spelertjes moest afwerken, welke nog niet samen getraind , laat staan gespeeld hadden.Voor de 1° keer op een volledig veld,een voetbalmatch afwerken,met inzet,ho maar  .  .  . een deel wist zelfs zijn plaats niet op het veld, er zijn heel wat spelertjes welke konditie,en werkkracht tekort hebben, om er te staan als ploeg, dat beseffen ze niet. Als er nog 3 spelertjes op overschot van ploeg A, bijkomen, want zij kunnen toch ook maar 11 spelers opstellen, kan Roger mogelijks er nog iets van maken. Van onze kant, veel sucses, Roger, mogelijks wordt jij beloond voor Uw geduld, en werkijver. . .  Maar met een dergelijke jeugd afgevaardigde, hebben wij onze twijfels, tijd brengt raad. Misschien tot nog eens.